Vajinismus Nedenleri


Vajinismus Nedenleri

Vajinismus cinsel ilişki esnasında kadının kendini korumak etkeniyle vajina kaslarının istem dışı kasılması ve cinsel ilişkinin olamaz hale gelmesidir. Bu kasılmalar tamamıyla istem dışı gerçekleşir. Vajinusmusun nedenleri daha çok psikolojiktir. Bunu altında yatan en büyük nedense kişinin acıdan korkmasıdır. Vajinuslu bir kadının ilk cinsel deneyimde yaşadı olumsuzluklar ona her zaman korku ve acı duygusunu çağrıştırır.

Kadının ilk cinsel deneyiminde duyduğu acı duygusuyla olabildiği gibi, daha önce yaşamadığı hayali kurduğu acı, ya da ağrı olabilir. Vajinismus Nedenleri kişiden kişiye değişebilir.
Geneline baktığımızda, Vajinanın içine penis girdiğinde çok acıyacağı, kanamanın çok olacağı, penisin yanlış yere gireceğini, düşünen kadın bu durumdan duyduğu endişe ile vajina kaslarını istemsiz olarak kasar. Ailesinden ya da arkadaşlarından duyduğu bir takım yanlış bilgilerdir.


Yine geçmişinde yaşadığı cinsel deneyimler, taciz, tecavüz gibi kötü olaylar Vajinusmus nedenleri olarak sayılabilinir. Anı zamanda vajinanın yeteri kadar ıslanmaması, vajianl bölgede olan yaralar, vajinal enfeksiyonlar, Vajinusmus hastalığı doğru tedavi merkezi ile çözülebilinen cinsel bir sorundur. Bu nedenle çiftlerin problemlerini ertelemeden problemlerini erteemeden çözüm arayışına girmeleri önerilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadın Genital Estetik Operasyonları

Diz Protezi

Genital Bölge Temizliği