Genital Bölge Temizliği



Genital Bölge Temizliği nasıl yapılmalı


Genital bölgenin temizliği denildiğinde hep yanlış anlaşılan vajinanın içinin temizliğidir burada kastettiğimiz sadece dış bölgenin temizliğidir yani normal bir duş alındığında dış kısımdaki genital bölgede vücutta kullandığımız herhangi bir şampuan veya vücut sabunu bu bölgede de rahatlıkla kullanılabilir.


Dolayısıyla burada yanlış anlaşılmalara sebep olan genital bölge temizliğinde asla ve asla iç genital bölge kastedilmektedir burada herhangi bir ürünü değil hiçbir ürün kullanımı tavsiye edilmez. Bu süreçte olması gereken genital bölgenin kendi kendini temizlemesidir.
Dış genital bölgede ise özellikle sık enfeksiyon geçiren bayanlarda ve tahriş olan bayanlarda düşük ph değerine sahip ürünler kullanılabilinir.


Uzman tavsiyelerine göre genital bölgenin önden arkaya doğru yapılması gerekliliği çünkü arkadan öne yapılacak temizlemeler de makat bölgesindeki çok sayıda mikroorganizma genital bölgeye taşınmakta bu genital yolu enfeksiyonları oluşumunu tetiklemektedir.  Cinsel  ilişki sonrası ciddi anlamda hassasiyetten kaynaklı vajen bölgesini temizlemek amacıyla vajinal bölgenin içeriye parmak sokarak temizlenmeye çalışılması yani vajinal duş oldukça sakıncalı bir yöntemdir ve ciddi anlamda vajina iltihapları zemin hazırlayan bir yöntemdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadın Genital Estetik Operasyonları

Diz Protezi