Vajina Daraltma Nasıl Yapılır



Vajina Daraltma Nasıl olmalı


Vajina daraltma operasyonu ihtiyacı genellikle vajen bölgesinde oluşan rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkar. Hasta uzman doktor kontrolünden sonra vajina bölgesinde bir genişleme durumu tespit edilirse, hastanın geçmiş hikayesi dinlenir ve sorun ilk aşamalarda ise kegel egzersizleri ile çözüm bulmaya çalışılır. Eğer bu konuda hastanın rahatsızlığı çok yüksek düzeyde ise yada kişinin yaşam kalitesini düşüren inkontinans problemleri yani idrar kaçırma gibi problemler başladıysa cinsel hayatta oldukça problemli bir dönem geçiriyorsa vakit kaybetmeden vajina daraltma operasyonu seçeneği değerlendirilir.

 Vajinoplasti Operasyonu Sonrası


Vajinoplasti operasyonlarından sonra genellikle vajinada tekrar yeniden bir genişleme olmaz. Ancak kişi operasyon sonrası hamile kalır yada çok ender rastlanmakla beraber iyileşme sürecinde bir enfeksiyon ve dikişlerin açılma problemi ile karşı karşıya kalındı ise bu durumlarda vajina genişlemesi söz konusu olabilir. 


Diğer taraftan baktığımızda da bu olayın biri yaşlılık süreci var yaşlanma maalesef devam ediyor ve yaşlılığa bağlı olarak çok hafif bir genişleme olabilir ama bu her zaman için tolere edilebilir düzeydedir genellikle bayanın tekrar ikinci bir ameliyata ihtiyacı olmaz. Eğer daha önceden yapılan vajinoplasti operasyonu bistürü  ile yani kesilerek yapılan bir operasyonsa çok nadir durumlarda eğer tekrar genişleme olduysa vajende o zaman yeni bir teknoloji çok işimize yarayabilir buna  lazerle vajinal rejuvenasyon deniyor lazerle küçük dokunuşlar yaparak vajenin bu katlantılı yani rugalı halini tekrar sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadın Genital Estetik Operasyonları

Diz Protezi

Genital Bölge Temizliği