Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi


Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi


Kalıcı kızlık zarı dikimi metotlarında en kaba haliyle vajinanın üçgen şeklindeki arka duvarındaki dokunun ön ya da arka duvara asılması şeklinde yapılır. Buradaki amaç diğer kızlık zarı dikimi operasyonlarında olduğu gibi kızlık zarının onarılması değil de ilk gecenin taklidi için kanama oluşturmaktır. Kızlık zarının yırtılması yani bekâretin kaybı kişinin kendi isteği doğrultusunda olabileceği gibi kendi arzusu dışında da gerçekleşebilir. Bu durumda tercihen yani isteğe bağlı olarak kızlık zarı dikimi işlemi yapılır ve bekâret durumu suni yollarla yeniden saplanır. Kızlık zarı dikimi operasyonunun tıptaki adı  ‘himenoplasti operasyonu’ olarak geçer. İlk geceyi taklit edecek şekilde kanama gelmesi arzulanır.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Hangi Yöntemlerle Yapılır?


Kalıcı kızlık zarı dikimi cerrahi operasyonları yaygın olarak iki şekilde yapılmaktadır. 'Fleb yöntemi' ve 'Mikrocerrahi Yöntemi' gibi iki yöntem en sık tercih edilen yöntemlerdir. Bu iki yöntemde kızlık zarının 'uzun vadeli onarım' ya da 'kalıcı onarım', 'kızlığın kalıcı tamiri' gibi isimler verilir.

Fleb Yöntemi İle Kızlık Zarını Kalıcı Onarımı


Fleb yöntemiyle yapılan kalıcı kızlık zarı dikimi işleminde vajinanın arka bölgesindeki üç gen şeklindeki duvardaki fleb dokusunun ön ya da arka yan duvarlara asılmasıdır. Flep yönteminde daha çok kızlık zarının onarımı değil de ilk geceyi taklit edecek kanama yaratmaktır.

Mikro Cerrahi Yöntemiyle Kızlık Zarı Dikimi


Kalıcı kızlık zarı dikimi için, kızlık zarının yırtılmış olan kenarları kesilerek özel Mikrocerrahi teknikler sayesinde özek iplikler kullanılarak yapılır. Vajina eğer cinsel ilişki nedeniyle genişlemişse işlem esnasında vajina daralttırılır ve daha dar bir vajina elde edilir. Bu tür kalıcı kızlık zarı dikimi sırasında kızlık zarı yeninden oluşturulur. Buradaki dikiş tekniği ve iplerin kalitesi de önemlidir. Mikrocerrahi yöntemi flep yöntemine göre daha güvenli bir ameliyat olmasının yanı sıra başarı oranı yüksektir. İyileşme süreci de daha iyidir. Mikro cerrahi operasyonu sonrası kişi bir gün içersinde kendi sosyal hayatına dönebilmektedir. Ayrıca fleb ya da Mikrocerrahi sayesinde uzun vadeli olarak kızlık zarı operasyonu yaptıran hasta evlenmeden 4-5 gün önce kontrol edilmesi önerilir.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Operasyonu Ne Kadar Sürer?


Kızlık zarı dikimi genellikle 15-20 dakika kadar bir sürede bitirilir. Operasyon öncesi zarın dikileceği bölge bölgesel olarak uyuşturulacağı gibi sedasyon uygulamaları da uygulanabilir. Hasta sonraki gün normal hayatına dönebilir. Ancak kalıcı kızlık zarı dikimi işleminden bir ay sonrasından itibaren cinsel ilişkiye girilebilir.




Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Öncesindeki Cinsel İlişki Sayısının Bir Önemi var Mıdır?


Kalıcı kızlık zarı dikimi öncesi eğer kişi çok sayıda cinsel ilişkiye girdiyse veya bu ilişkilerde penisin genişliği ve boyutuna göre büyük oranda bir zarar oluştuysa vajina daraltma ameliyatı da önerilir Kalıcı kızlık zarı dikimi uzun vadelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadın Genital Estetik Operasyonları

Diz Protezi

Genital Bölge Temizliği